dimecres, 27 de maig del 2009

Pensa abans de publicar...




Aquest video ens el va passar el professor d'NTAE. Diu molt per si mateix, i a mi m'agradaria enfocar la mirada cap als programes d’internet que actualment són tant populars entre els joves. Em refereixo al bloc del msn, al fotolog i al Facebook (i molts més!).

En tots tres, l’autor pot publicar fotografies, a més d’escriure sobre les seves experiències personals i les anècdotes viscudes amb altres. Això pot ser una bona manera de mantenir el contacte amb la gent que estimem quan les circumstàncies de la vida no ens permeten contactar tot el temps que voldríem. Però també és un gran inconvenient, perquè es pot publicar quelcom en que hi hagi persones implicades que no vulguin que se sàpiga què van fer o que surti la seva imatge a la Red. I això és un dret de privacitat!!!!!!!

Un pot estar tranquil quan confia en els seus amics, que preveuran què pot ser vist i què no abans de publicar res. Però, si no es té aquesta sort, sempre ens quedarà el neguit de que violin la nostra intimitat, i el rebuig a ser fotografiat, el recel a compartir els secrets, a ser vistos en circumstàncies penoses (com anar begut begut!), anirà consumint cada cop més la nostra llibertat, un altre dret que no es pot prendre!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada